For English, scroll below.
Ištirpęs sniegas sugrįžo. O kartu sugrįžo ir žiemos jausmas. Jausmas, kuris prašyte prašosi jaukumo – didelio puodelio arbatos įsisupus į šiltą pledą bei kramsnojant naminius sausainius. Šitie sausainiai yra būtent tai, ko reikia tokioms akimirkoms – naminiai, tokie nepakartojamai skanūs, kad sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno, po jau seniai ištartų žodžių “šitas tikrai jau paskutinis“. Lengvai pagaminami, kaloringi, tačiau nepaliekantys abejingų – puikus pasirinkimas norint palepint save ar kitus.
Ghoriba marokietiški sausainiai su sezamo sėklomis
550 g miltų
½ arb.š. druskos
460 g sviesto, minkšto
400 g cukraus
2 kiaušiniai
1 kiaušinio trynys
200 g sezamo sėklų
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Sumaišyti miltus su druska ir atidėti į šalį. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Į masę įmaišyti du kiaušinius bei vieną kiaušinio trynį. Po truputį įmaišyti į tešlą miltų mišinį. Suberti sezamo sėklas ir dar kartą gerai išmaišyti. Iš gautos tešlos suformuoti rutuliukus ir išdėlot ant kepimo popierium ištiestos skardos, paliekant tarpus. Delnu suploti kamuoliukus, kad įgautų sausainių formą. Kepti 10 – 15 minučių kol gražiai parus bei iškepus leist šiek tiek atvėst prieš nuimant nuo skardos.
Skanaus!
ENGLISH
Ghoriba Moroccan butter cookies
550 g flour
½ tsp salt
460 g butter, softened
400 g sugar
2 eggs
1 egg yolk
200 g sesame seeds
Preheat oven to180°C degrees. Mix together the flour and salt. Set aside. In another bowl, beat the butter and sugar until creamy. Beat in the egg yolks. Gradually mix in the flour mixture to form a thick, stiff dough. Add sesame seeds to the dough and mix well. Shape the dough into small balls and place on ungreased baking sheets. Flatten the cookies and bake about 10 – 15 minutes. Allow cookies to cool on the baking sheet for a few minutes.
Enjoy!