Sutrūkinėję sausainiai/Crooked cookies

For English, scroll below. 
cookies2s.jpg
Su vaikyste baigės ir mano meilė žiemai. Šaltis tapo per daug kandus arba aš tapau per daug jautri jam. Kiekvienais metais su nerimu laukiu žiemos galvodama, kaip gi aš ją ištversiu. Ištveriu, kaip ir kiekvieną prieš tai buvusią žiemą. Šildaus virtuvėje, karts nuo karto praverdama orkaitę ir tikrindama, ar mano kepiniai dar neprisvilo. Orkaitės ir sausainių šiluma sušildo ir mane. O juk negalėčiau pasakyti, kad esu didelė saldumynų mėgėja. Paradoksalu, tačiau būtent saldumynus man smagiausia gaminti. Šįkart siūlau ir Jums susišildyti šiais žiemiškai atrodančiais sausainukais, kurie papuoš jūsų kavos pertraukėles ir, tikiuosi, įžiebs šypseną veide.
cookies2.jpg
Sutrūkinėję sausainiai 

150 g miltų
130 g cukraus
50 g karčios kakavos
55 g minkšto sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Apvoliojimui
1/2 puodelio cukraus pudros

Sumaišyt miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir kavos granules, atidėt į šalį.
Išsukit minkštą sviestą su cukrumi ir vanilės ekstraktu (nerekomenduoju naudoti vanilės esencijos, jei neturite ekstrakto, pakeiskite jį vaniliniu cukrumi). Į masę įmušti kiaušinius ir gerai viską išsukti. Suberti miltų mišinį ir išmaišyti. Dubenyje esančią tešlą uždenkti maistine plevele ir palaikyti šaldytuve bent trims valandoms arba pernakt. Palaikius tešlą šaldytuve, įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros. Iš gautos tešlos suformuoti rutuliukus ir juos apvoliojus cukraus pudroje išdėloti ant kepimo popierium ištiestos skardos, paliekant tarpelius. Kepti 10 – 12 minučių bei iškepus leist šiek tiek atvėst prieš nuimant nuo skardos.
Skanaus!
cookies.jpg
ENGLISH 

Crooked cookies

150 g flour
130 g cup sugar
50 g cocoa powder
55 g butter, softened
1 tsp baking powder
Pinch of salt
1/2 tsp instant coffee granules
2 eggs
1 tsp vanilla extract
For coating
1/2 cup icing sugar

 Mix together the flour, cocoa powder, baking powder, instant coffee and salt. Set aside. In another bowl, beat the butter and sugar until creamy. Beat in the egg yolks and add vanilla extract. Gradually mix in the flour mixture. Cover the dough and refrigerate for a minimum of three hours or overnight. Preheat oven to180°C degrees. Shape the dough into small balls and coat them in the icing sugar. After – place on ungreased baking sheets. Bake about 10 – 12 minutes. Allow cookies to cool on the baking sheet for a few minutes.

Enjoy!

 

 

RECEPTO ŠALTINIS: Baking Secrets
Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s