Mamos obuolių pyragas/Mom’s apple pie

Apple pieFor English, scroll below.  

Mano gyvenime, meilė didžiajai daliai maisto atėjo palaipsniui. Ilgus metus buvau labai nevalgi. Ir tik ties dvidešimtaisiais gyvenimo metais ėmiau įsileisti vieną ar kitą patiekalą ar produktą į savo kasdienybę.

Nuo vaikystės buvau žmogus, nemėgstantis obuolių, kitokia nei pradine jų forma. Žali obuoliai – puiku, tačiau obuolių sultys, pyragai, kepti obuoliai, obuolių džemai, kompotai su obuoliais.. vien mintys apie tai, jog reikėtų paragauti šių gėrybių, priversdavo susiraukti. Tačiau atėjo diena, kai besisvečiuodama pas vieną draugą, gavau gabalėlį obuolių pyrago. Čia, tikriausiai, ir prasidėjo mano draugystė su obuoliais.

Nemeluosiu, valgiau iš mandagumo ir jokio magiško “wow, kaip skanu“ momento nebuvo. Tiesiog supratau, kad galiu valgyt. O jei galiu, reiškia, yra tikimybė, jog rasiu receptą, kuris bus ne tik valgomas, bet dar ir skanus.

Praėjo ne vieneri metai, aš su malonumu ragauju obuolių pyragus, geriu obuolių sultis (jas prisijaukinau tik prieš kelis mėnesius), vis dar įtariai žiūriu į orkaitėje keptus obuolius, bet jaučiuosi tikrai susidraugavusi su šiuo vaisiumi.

Ir šiandien noriu pasidalinti receptu obuolių pyrago, kurį kažkada radau mamos receptų užrašinėje. Jis ne tik lengvai pagaminamas, tačiau ir beprotiškai gardus.

 

Apple pie

Mamos obuolių pyragas

125 g. minkšto sviesto
125 g. cukraus
3 kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
175 g. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
1/2 kg. obuolių
Migdolo riešutų plokštelių

 

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Išklokite kepimo popieriumi torto/pyrago formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišant viską. Sumaišykite su miltų mišiniu ir įmaišykite obuolių gabaliukus. Iškrėskite tešlą į paruoštą formą ir apibarstytkite viršų migdolo plokštelėmis. Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 – 40 minučių, kol iškeps.
Skanaus!
Apple pie
ENGLISH  
Mom’s apple pie

3 eggs
125 g. sugar
125 g. softened butter
2 tsp. vanilla sugar
175 g. flour
3 tsp. baking powder
1/2 kg. apples
Almond plaques

 

Preheat oven to 180°C. Mix sugar, soft butter and vanilla sugar. Add one egg at a time and mix well. After eggs are included, mix the flour, baking powder, and add it to the egg-sugar dough. Mix until smooth. Add peeled and sliced apples and mix it in. Pour the dough into your prepared pan and sprinkle almond plaques, bake for about 30 – 40 minutes until ready.

Enjoy!Apple pieapple pie5

Reklama

2 thoughts on “Mamos obuolių pyragas/Mom’s apple pie

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s